Info

Suorakylvön edelläkävijä

VM-tuotemerkillä on takanaan yli 30 vuoden historia, joka alkaa latuhöylien sekä takalanojen valmistuksesta 1980-luvun alusta. 1990-luvulla VM-nimen alla alettiin valmistaa muokkauskoneita. Nykyään VM-tuotemerkki tunnetaan parhaiten aitosuorakylvökoneista, jotka tulivat Suomen markkinoille ensimmäisinä kotimaisina suorakylvökoneina vuonna 1999.

Nimi aitosuorakylvö otettiin käyttöön erottamaan VM-aitosuorakylvökoneet aiemmin markkinoilla olleista kevytmuokatulle maalle tarkoitetuista suorakylvökoneista. Suomalaisiin olosuhteisiin kehitetty VM-aitosuorakylvökone on osoittautunut kylvöolosuhteissamme parhaiten toimivaksi ja koneen ansiosta suorakylvö on tänä päivänä yleisesti käytetty kylvömenetelmä Suomessa. VM suorakylvökoneet soveltuvat säädettävän vannaspainonsa ansiosta myös muokatun maan kylvöön.

VM on suorakylvön selvä markkinajohtaja Suomessa ja koneita on myyty kaikkiaan 15 eri maahan jo yli 1600 kpl.
 
VM on Dometal Oy:n omistama tuotemerkki. Dometal Oy on Loimaalla toimiva yritys, joka valmistaa ja myy maatalouskoneita myös Multiva-tuotemerkillä. Myynnistä noin puolet tulee viennistä, Skandinavian ja Unkarin ollessa tärkeimmät vientialueet.