Kuvat

Kuvaa klikkaamalla se aukeaa suurempana uuteen ikkunaan.

Ari Koutonen Vieskan Metallista, tohtori Donald C. Reicosky Minnesotan yliopistosta USA:sta ja suomalainen suorakylvökone.

Tohtori Friedrich Tebrügge Justus-Liebig-yliopistosta Saksasta, maanviljelijä Gerhard Wagner ja toimitusjohtaja Ari Koutonen tutustumassa saksalaiseen suorakylvötutkimukseen.

Tohtori Donald C. Reicosky Minnesotan yliopistosta USA:sta tutustumassa Vieskan Metallin osastoon Farma-näyttelyssä vuonna 2004. Keskellä vientipäällikkö Bjarne Wretdal ja oikealla toimitusjohtaja Ari Koutonen.

Suomen CA-viljelyn yhdistyksen puheenjohtaja Esa Eela luovuttamassa luentovuoron Tohtori Friedrich Tebrügge:lle. Hän on johtanut Saksassa Justus Liebig-yliopistossa Giessenissä yli 20 vuotta kestänyttä suorakylvötutkimusta, jonka tuloksista hän oli Vieskan Metallin vieraana luennoimassa Farma-näyttelyssä vuonna 2004.

Lapiotestissä havaitaan, että pitkäänsuorakylvössä ollut maa on kiinteää ja kantavaa mutta sivusuunnassa se on pehmeää ja murenee herkästi ryyneiksi.

Suorakylvetty maa sisältää runsaasti keskihuokosia jotka pidättävät itseensä runsaasti vettä ja ravinteita. Pitkään suorakylvössä olleessa maassa vesi imeytyy syvemmälle maahan ja kuivana kesänä vettä on enemmän kasvien käytössä.